اسلام تکس | پاسخ به شبهات

بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
آخرین نظرات

بررسی روایات مخالف

 
بسم الله الرحمن الرحیم
همواره در طول تاریخ بشر ، مخالفان یک ایده و عقیده ، زمانی که از باب علم و استدلال نمی توانند بر گروه دیگر چیره شوند ناچار به جعل می شوند .
برخی برای بزرگانشان فضایلی دروغین جعل می کنند و این فضایل را از واقعیات می شمرند . برخی دیگر نیز پا را فراتر نهاده و فضایل دیگران را می دزدند و به حساب بزرگان خود می گذارند .
در برخورد با اهل سنت می بینیم که هر دوی این روش ها را انجام داده اند .
آنها زمانی که از بحث و استدلال و منطق اهل بیت عاجز می شوند و دیگر راهی برای خود نمی یابند ، فضایل دروغین برای خلفایشان می سازند زیرا چه کسی یارای مقابله در برابر فضایل کسی همانند علی بن ابیطالب علیه السلام را دارد !!!
وقتی مولای اهل سنت معترف است که وجود ذی جود امیرالمومنین علیه السلام سبب هلاک نشدن وی می باشد ، چگونه باید چنین شخصیتی را توجیه نمود که خلافتش صحیح است ؟؟
آیا راهی جز فضیلت سازی نیز وجود دارد ؟
جالب است که مخالفان شیعه وقتی راه را در فضیلت سازی نیز محدود می بینند ، دست به جعل فضایل امیرالمومنین علیه السلام زده و آنها را به حساب مولاهایشان می گذارند .
یکی از این شیطنت های اهل سنت ، موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم
مولود کعبه کیست ؟
یکی از شبهات مطرح شده از جانب اهل سنت و علی الخصوص وهابیت این است که مولود کعبه ، امیرالمومنین علیه السلام نیست و شخصی است به نام حکیم بن حزام !
ابتدا روایتی را که بر اساس آن ، چنین ادعایی می شود را بررسی می کنیم .
حاکم نیشابوری در مستدرک ج 3 ص 483 چنین می گوید :
أخبرنا أبو بکر محمد بن أحمد بن بالویه ثنا إبراهیم بن إسحاق الحربی ثنا مصعب بن عبد الله : فذکر نسب حکیم بن حزام و زاد فیه و أمه فاختة بنت زهیر بن أسد بن عبد العزى و کانت ولدت حکیما فی الکعبة و هی حامل فضربها المخاض وهی جوف الکعبة فولدت فیها فحملت فی نطع و غسل ما کان تحتها من الثیاب عند حوض زمرم و لم یولد قبله و لا بعده فی الکعبة أحد   "
در این روایت آمده است که حکیم بن حزام در داخل کعبه به دنیا آمده و هیچ کس هم قبل و بعد از وی دارای چنین خصوصیتی نیست .
ابتدا سخن حاکم نیشابوری را در این زمینه مطالعه می کنیم .
حاکم در ذیل روایت مذکور چنین می گوید :
" قال الحاکم : وهم مصعب فی الحرف الأخیر فقد تواترت الأخبار أن فاطمة بنت أسد ولدت أمیر المؤمنین علی بن أبی طالب کرم الله وجهه فی جوف الکعبة "
( مصعب بن عبدالله در آخر کلامش دچار وهم شده است زیرا اخبار و روایات متواتر بر آن است که فاطمه بنت اسد – سلام الله علیها – امیرالمومنین علی بن ابیطالب – علیه السلام - را در کعبه به دنیا آورده است )
حاکم نیشابوری عالم پر آوازه اهل سنت که توثیقات فراوان بزرگان اهل سنت در شان وی بسیار زیاد است ، تا جایی که او را " شیخ المحدثین " می نامند ( الباعث الحثیث شرح إختصار علوم الحدیث ج 1 ص96 ) چنین با صراحت می گوید که اخبار تولد امیرالمومنین علیه السلام در خانه کعبه در حد تواتر است .
مخالفان شیعه اشکال می کنند که : مگر در خانه کعبه به دنیا آمدن فضیلت خاصی است که شیعیان اینقدر همت دارند تا آن را اثبات نمایند ؟
در جواب می گوییم : اگر واقعا فضیلت نیست ، برای چه اینگونه مصرانه در صدد تحریف واقعیت بوده و می خواهید این امر را به کسی دیگر نسبت دهید !!
قطعا فضیلتی چنین عظیم ، آنقدر درخشان است که پرتوی از پرتوهایش سبب نقض همه مقامات ساختگی خلفای 3 گانه می شود .
برای همین است که اهل سنت و وهابیت خواستار آنند که این فضیلت را نقض نمایند ...
(( در انتهای کلام خود ، به کلام برخی بزرگان اهل سنت در انحصار این تولد به امیرالمومنین علیه السلام اشاره خواهیم کرد ))
حکیم بن حزام کیست ؟
بد نیست قبل از بررسی روایت حاکم ، کمی با شخصیت جعلی این داستان تولد در جوف کعبه ، یعنی حکیم بن حزام آشنا شویم .
اهل تسنن إدّعاء میکنند که کسی که در کعبه شریفه به دنیا آمده است ؛ حکیم بن حزام ابن خویلد بن أسد بن عبدالعزى بن قصی بن کلاب ، أبو خالد القرشی الاسدی است !
ولی بعد از این که شخصیّت أو را از کتب اهل تسنن می نگریم ملاحظه میکنیم که در ذهبی در " سیر اعلام النبلاء " ج 3 ص 44 – 45 و ابن حجر در " الاصابه " ج 2 ص 98 در مورد وی چنین می گویند :
" مشرک بوده است وبا رسول خدا (صلى الله علیه وآله) سالهای سال جنگیده ، در جنک بدر هم بوده است ، إسلام را هم نپذیرفته الاّ سال فتح مکّه سال 8 هـ ، وبعد أز آنکه اسلام آورد از مؤلّفة قلوبهم بوده است (یعنی با پول رفتارشان را با مسلمانان خوب میکنند) "
پس بر این اساس ، کسی که در خانه خدا به دنیا آمده است ، مشرکی بوده که بعد ها با پیامبر الهی نیز جنگ کرده و سر انجام در سال فتح مکه ، آنهم از سر ترس و گرفتن پول ، ایمان آورده است .
یادمان باشد که بنا بر کلام امیرالمومنین علیه السلام در " نهج البلاغه " ، آنانی که در فتح مکه مسلمان شدند هیچکدام در باطن اسلام نیاوردند بلکه خود را به مسلمانی زدند .
سازنده این افسانه کیست ؟
ابتدا به برخی از منابع به دنیا آمدن حکیم بن حزام در کعبه را بیان می کنیم :
حاکم نیشابوری در مستدرک ج 3 ص 483 چنین می گوید :
أخبرنا أبو بکر محمد بن أحمد بن بالویه ثنا إبراهیم بن إسحاق الحربی ثنا مصعب بن عبد الله : فذکر نسب حکیم بن حزام و زاد فیه و أمه فاختة بنت زهیر بن أسد بن عبد العزى و کانت ولدت حکیما فی الکعبة و هی حامل فضربها المخاض وهی جوف الکعبة فولدت فیها فحملت فی نطع و غسل ما کان تحتها من الثیاب عند حوض زمرم و لم یولد قبله و لا بعده فی الکعبة أحد   "
حاکم نیشابوری در مستدرک ج 3 ص 482 چنین می گوید :
" سمعت أبا الفضل الحسن بن یعقوب یقول : سمعت أبا أحمد محمد بن عبد الوهاب یقول : سمعت علی بن غنام العامری یقول : ولد حکیم بن حزام فی جوف الکعبة دخلت أمه الکعبة فمخضت فیها فولدت فی البیت   "
زبیر بن بکار در " جمهره نسب قریش و اخبارها " ص 77 چنین می گوید :
حدثنا الزبیر قال، وحدثنی مصعب بن عثمان قال: دخلت أم حکیم ابن حزام الکعبة مع نسوة من قریش، وهی حامل بحکیم بن حزام، فضربها المخاض فی الکعبة، فأتیت بنطح حیث أعجلها الولاد، فولدت حکیم بن حزام فی الکعبة على النطح "
در مستدرک حاکم ، راوی این افسانه دو نفرند : مصعب بن عبدالله و علی بن غنام
در کتاب زبیر بن بکار ، راوی این افسانه کسی است به نام : مصعب بن عثمان
 
مصعب بن عثمان :
ترجمه وی در منابع رجالی اهل سنت مجهول است .
در کتاب "التبیین فی انساب القرشیین " ص 266 در ترجمه وی چنین آمده است :
" مصعب بن عثمان بن عروه بن الزبیر بن العوام "
در کتب رجالی اهل سنت ، منبعی در توثیق یا مدح این راوی نیافتیم . پس روایت از جهت جهالت مصعب بن عثمان مردود است .
در ضمن ، بنابر اعتراف علمای اهل سنت در مورد تاریخ تولد حکیم بن حزامه ، او 13 سال قبل از عام الفیل به دنیا آمده است .
مصعب بن عثمان این جریان را بدون سند نقل کرده است و لذا روایت وی نیز مرسله می باشد و استناد به آن ارزشی ندارد .
مصعب بن عبدالله :
بعد از مراجعه به کتب معتبر ومشهور " تهذیب التهذیب " ج10 ص147 شماره311 و " الاصابة " ج1 ص349 و " الاستیعاب " ج1 ص320 ملاحظه میکنیم که :
1-      وفات او سال 236 هـ بوده است در حالی که 80 سال عمر داشته , و این به معنای آن است که تولّد او سال 156 هـ بوده .
2-      حکیم بن حزام 13 سال قبل از عام الفیل به دنیا آمده است .
3-      عام الفیل همان سالی است که بیامبر أکرم (صلى الله علیه وآله و سلم ) به دنیا آمده است که 53 سال قبل از هجرت بوده است .
4-      حکیم بن حزام در بین سالهای 54 ه.ق تا 60 ه. ق فوت کرده است .
بس نتیجه گیری می کنیم که حکیم بن حزام (که إدّعاء میکنند او در کعبه به دنیا آمده است) 222 سال قبل أز راوی خبر یعنی مصعب بن عثمان به دنیا آمده !! و هرگز حکیم بن حزام را ندیده است .
روایت فوق مرسله می باشد و ارزش استناد ندارد زیرا راوی این جریان ، 222 سال بعد از حکیم بن حزام بوده است و سند وی تا حکیم نیز معلوم نیست .
علی بن غنام ( بن عثام ) :
نام صحیح راوی فوق : على بن عثام بن على العامرى الکلابى ، أبو الحسن الکوفى می باشد .
وی متوفی سال 228 ه .ق می باشد . ( سیر اعلام النبلاء ج 10 ص 571 شماره 198 )
قبلا نیز بیان کردیم که حکیم بن حزام نیز متوفی سنه 54 ه.ق تا 60 ه.ق است و لذا روایت بن عثام از حکیم مرسله می باشد ( وی سند کلام خود را تا حکیم بیان نکرده است )
 
العبد الاحقر – مقداد العلوی
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۱۱
حسین قربانی دامنابی

نظرات  (۳)

سلام علیکم
احسنت
درود برشما
اجرتون با آقا علی بن ابیطالب علیه السلام

هههههههههههههههههههه

حلاگیرم که حضرت علی (رض) درکعبه متولد شده

در آن زمان کعبه پر از بت بود تقریباً۳۶۰بت در کعبه بود چرا باید خدا بخواد حضرت علی کرم الله وجهه درمیان بت ها به دنیا بیاید وا اولین چیزی که می بیند بت باشد

شما با این دغل با فی ها بجایی نمی رسی بهتر یه ساعت مشخص برای مناظره تعیین کنی و آنلاین باشی تا من بیام با هات مناظره کنم فردا ساعت پنچ چطوره یه ساعتی مشخص کون خودت خبر بده

 

                                            ومن الله التوفیق

حالا کی خواست فضیلت رو انکار کنه چیزی که نبوده ونشوده میگیم نشده چیزی هم که شده شده

اگر اهل سنت وبقول شما وهابیت دنبال انکار فضیلت علی کرم الله وجهه بودند

همان طور که خواندن ( إن الله یأمر بالعدل والإحسان) را در خطبه بجای تعریف از پادشاهان وارد کردند اگر میخواستند فضیلة علی رضی الله عنه را کم کنند (أسد الله الغالب...)را از خطبه شأن حذف میکردند با از شما شیعه های رافضی بیشتر داریم 

چون: صلوات فرستادن بر آنها را در نماز واجب میدانیم و این ما ایم که پیرو واقعی آنها هستیم 

درضمن اهل بیت از پوشیدن لباس سیاه نهی میکردند از عذاداری بیش از سه روز اون عزاداری هم با شرایط انسانی نبا وحشی گری خود زنی اینها که شما میکنید محمد اهل بیت نیست اینها خلاف قرآن و سنت است سنتی که اهل بیت بر انجام آن تأکید می‌کردند.     اگه میخوای بگی چرا حدیث نیاوردم وفلان وفلان بخاطر اینکه میخواستم در حد عقل تو صحبت کنم بخاطر همین ترجمه حدیث رو آوردم اگه میخوای مناظره کنیم یه وقت تعیین کن

 

محمد امینی محرم۱۳۹۹

                                  ومن الله التوفیق

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی